Burse - Fonduri mutuale

Un fond mutual a câştigat de două ori dobânda în decembrie

Autor: Roxana Pricop

21.12.2012, 00:07 994

Fondul de indice BT Index Austria ATX este cel mai performant fond mutual în luna decembrie cu un randament de 10,10%, calculat în euro, obţinut graţie replicării principalei referinţe a bursei din Viena, care a crescut cu 4,5%. În lei, randamentul fondului este de 9,6%.

Acţiunile bancare în frunte cu Erste Bank (simbol bursier EBS) au crescut puternic în luna decembrie dând un motiv în plus investitorilor să se bucure de venirea sărbătorilor de iarnă. Titlurile Erste Bank, acţionarul majoritar al BCR, au avansat cu 10%, în contextul în care grupul austriac a anunţat un program drastic de restructurări şi reduceri de costuri la BCR. Titlurile BRD au crescut cu 4%, iar acţiunile Băncii Transilvania au urcat cu 3,45%. Astfel că în luna decembrie cele mai performante fonduri mutuale au fost cele care au copiat structura acelor indici bursieri ce includ acţiunile Erste Bank. Acţiunile Erste Bank sunt incluse în indicele bursier ATX, principala referinţă a bursei din Viena, care a avansat cu 4,5% în decembrie.

Fondurile care nu au investit în acţiuni au avut randamente de sub 1% în decembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO