Burse - Fonduri mutuale

Un nou fond de investiţii apare pe piaţă: Agista, lansat de Impetum Group, cu un capital de 25 mil. euro îşi propune să finanţeze 20 de companii în următorii doi ani

 Andrei Cionca, CEO şi co-fondator al Impetum Group

Andrei Cionca, CEO şi co-fondator al Impetum Group

Autor: Florentina Niţu

31.03.2022, 11:46 1052

Impetum Group a lansat astăzi Agista, un fond de investiţii alternativ, care îşi propune să fie primul investitor instituţional pe piata AeRo a Bursei de Valori Bucureşti şi un investitor ancoră pre şi post listare, potrivit lui Andrei Cionca, CEO şi co-fondator al Impetum Group.

"Pornim cu un capital de 25 de milioane de euro, aproape jumătate din banii strânşi pe AeRo din 2021. (...) Căutăm companii cu o cifră de afaceri între 3 şi 15 milioane de  euro, cu un ticket investiţional de 500.000-2,5 mil euro", a spus Nicolae Kovacs, CEO al Agista, în cadrul evenimentului de lansare de la Bursa de Valori Bucureşti.

El a adăugat că în următorii doi ani îşi propun să investească în 20 de companii, iar în 2024 să listeze fondul Agista la Bursa de Valori Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO