Burse - Fonduri mutuale

Unul dintre cei mai importanţi, dar şi mai controversaţi, investitori de la bursă a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare

Unul dintre cei mai importanţi, dar şi mai...

Autor: Ioana Tudor

08.09.2014, 19:00 1482

Omul de afaceri Cătălin Chelu, unul dintrei ce mai importanţi investitori de pe piaţa bursieră, a fost condamnat definitiv, luni, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani de închisoare în dosarul "Mită la MAI", pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat în Ministerul de Interne Dan Valentin Fătuloiu, a anunţat Mediafax.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a menţinut prin decizia luată sentinţa dispusă, în primă instanţă, de Tribunalul Bucureşti. Prin aceeaşi măsură, CAB a dispus ca omul de afaceri să nu mai poată ocupa vreo funcţie în cadrul vreunei societăţi comerciale pentru o durata de cinci ani.

Omul de afaceri Cătălin Chelu, condamnat definitiv la şase ani de închisoare, în dosarul Mită la MAI

​Cătălin Chelu este unul dintre cei mai controversaţi oameni de afaceri cu investiţii pe bursă şi s-a aflat de mai multe ori în conflict cu CNVM, dar şi cu conducerile SIF-urilor, în special pentru că deţinea concertat mult peste pragul maxim prevăzut de lege. În ultimii ani, Chelu şi-a orientat atenţia spre firme listate pe piaţa Rasdaq.

Astfel, Chelu controlează indirect mai multe companii prezente la tranzacţionare pe bursa de la Bucureşti printre care producătorul de electrocasnice Electroargeş Curtea de Argeş, producătorul de piese pentru autovehicule şi motoare Altur Slatina (ALT), precum şi firmele Celule Electrice, Amplo Ploieşti şi Mecanica Roteş.

Chelu deţine indirect acţiuni şi la producătorului de materiale abrazive Carbochim Cluj (simbol bursier CBC) şi la cel de benzi de cauciuc pentru transportul materialelor Artego Târgu-Jiu (ARTE).

De regulă, Cătălin Chelu sau persoane apropiate lui cumpărau acţiuni la unele firme, iar apoi prin acele companii prelua titluri emise de alte societăţi, într-un final el ajungând să deţină controlul indirect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO