Burse - Fonduri mutuale

Valoarea activelor Impact s-a dublat in ultimul an

07.05.2007, 17:26 18

Valoarea activelor nete ale companiei de dezvoltare imobiliara Impact Developer & Contractor (IMP) se ridica la 200,7 mil. euro, conform unei evaluari realizata la data de 15 aprilie de firma de consultanta imobiliara DTZ Equinox, sustine compania.
Publicarea raportului a determinat o crestere cu 15% a actiunilor Impact pe Bursa, acestea inchizand la maximul permis, de 0,92 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a Impact a urcat astfel la 277 mil. euro, fata de un nivel de circa 135 mil. euro in urma cu un an.
In aprilie 2006, DTZ Equinox evaluase activele imobiliare ale Impact la circa 82,5 mil. euro. Intre timp, insa, compania a fuzionat cu firma Patagonia Invest SRL, care detinea mai multe terenuri in Bucuresti si in imprejurimi, si a achizitionat un teren cu suprafata de 25,8 hectare in zona Ghencea din Capitala, unde intentioneaza sa dezvolte un proiect imobiliar de 600 mil. euro. Pe de alta parte, compania a vandut imobilul de birouri Construdava I unui fond de investitii britanic pentru circa 19 mil. euro.
Studiul realizat de DTZ s-a facut asupra proprietatilor si participatiilor Impact amplasate in Bucuresti si in restul localitatilor din tara.
Impact are in prezent 6 proiecte in curs de dezvoltare: doua in Bucuresti, doua in Oradea si cate unul in Constanta si Ploiesti.
Cele mai importante proiecte viitoare ale Impact sunt Ghencea si Greenfield II in Bucuresti, care vor fi demarate in 2008, si Lomb District in Cluj, care ar urma sa inceapa in acest an.
Proiectul din Ghencea necesita o investitie evaluata de reprezentantii Impact la 600 mil. euro, in timp ce in proiectul din Cluj investitia a fost evaluata la circa 350 mil. euro, acesta din urma urmand sa fie realizat in parteneriat public-privat.
Impact si-a bugetat pentru acest an un profit brut de 27,5 mil. lei (8,2 ml. euro), cu 14% mai mare decat anul trecut, si un profit din reevaluare de 65,4 mil. lei (19,5 mil. euro). Profitul din reevaluare se calculeaza conform standardelor internationale de contabilitate si este doar un indiciu privind potentialul de crestere al activelor pe care compania nu intentioneaza sa le instraineze, acesta nefiind distribuit actionarilor. Anul trecut, compania a inregistrat un profit din reevaluare de 37 mil. euro si un profit brut de 6,87 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO