Burse - Fonduri mutuale

ZF a primit premiul brokerilor pentru publicatii economice

22.11.2007, 17:52 20

ZIARUL FINANCIAR a primit premiul pentru cea mai interesanta publicatie din domeniul pietei de capital in cadrul Galei Premiilor de Capital organizata marti seara de Asociatia Brokerilor.
Alegerea a avut la baza votul brokerilor, dar si votul publicului exprimat pe site-ul Asociatiei Brokerilor. La aceasta categorie, ceilalti nominalizati au fost cotidianul Bursa si saptamanalul Capital.
Premiul pentru calitate si obiectivitate in reflectarea pietei de capital la sectiunea jurnalisti economici i-a revenit lui Moise Guran de la Antena 3, ceilalti nominalizati fiind Vlad Nicolaescu de la ZIARUL FINANCIAR si Marius Pandele de la Capital. Tot la categoria mass-media, premiul pentru cea mai interesanta emisiune de televiziune dedicata pietei de capital a revenit emisiunii Ringul de la The Money Channel.
Premiul pentru cel mai bun analist economic i-a revenit in acest an lui Iulian Panait de la KTD Invest, ceilalti nominalizati fiind Adriana Marin de la CA IB Securities si Daniel Palita de la Alpha Finance.
Bostina si Asociatii a primit distinctia pentru cea mai activa casa de avocatura in domeniul pietei de capital, in timp ce Raiffeisen Centrobank Austria a primit premiul de excelenta acordat unei institutii de credit pentru implicarea in dezvoltarea pietei de capital.
Premiul de excelenta pentru promovarea si dezvoltarea pietei de capital i-a revenit in acest an ministrului economiei si finantelor Varujan Vosganian.
SIF Transilvania (SIF3) a fost premiata pentru cea mai apreciata initiativa in sustinerea si promovarea pietei de capital, dar si pentru cea mai buna politica de acordare a dividendelor.
Banca Transilvania (TLV) a fost votata de brokeri si de public drept cel mai atractiv emitent listat pe Bursa de Valori, Albalact Alba-Iulia (ALBZ) a primit premiul pentru cel mai dinamic emitent de la Bursa, iar Prospectiuni Bucuresti (PRSN) a fost desemnat drept emitentul cu cea mai spectaculoasa crestere de pret.
Brokerii au premiat si cea mai apreciata oferta publica de actiuni sau obligatiuni, desi de la inceputul anului nicio companie nu a derulat o astfel de oferta. Premiul a revenit producatorului de profile din aluminiu Alumil Rom Industry (ALU), care s-a listat la sfarsitul anului trecut.
Singurul premiu care a ramas neridicat a fost premiul pentru cel mai activ fond de investitii de pe piata de capital, care a revenit fondului american Julius Baer International Equity Fund, care a investit pana acum peste 500 mil. dolari pe piata romaneasca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO