Business Construct

Aeroportul Otopeni, cu terminal nou de 60 mil. euro

Aeroportul Otopeni, cu terminal nou de 60 mil. euro
27.04.2011, 23:01 530

Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti a dat în folosinţăla sfâr­şitul lunii martie noul terminal de pasageri de laAeroportul Internaţional Henri Coandă - Otopeni, care a implicatinves­tiţii de 60 mil. euro şi a adus în plus 15 porţi deîmbarcare, faţă de 9 câte avea vechiul terminal, 104 ghi­şee decheck in, faţă de 52, şi 9 pasarele de îm­barcare/debarcare, faţăde doar 5 în trecut.

De asemenea, suprafaţa construită s-a triplat, crescând de laaproape 8.000 de metri pătraţi la puţin peste 24.500 de metripătraţi. Noul terminal este practic o extindere a vechiuluiterminal, iar procesul de îmbarcare este acelaşi.

În prezent, pe Aeroportul Otopeni operează 38 de companiiaeriene, care asigură curse regulate către 11 destinaţii interne şi51 de destinaţii externe, la care se adaugă 7 chartere regulatecătre alte 7 destinaţii directe. O parte din zboruri vor fi mutatepe noul terminal.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, deţinută în proporţiede 80% de Ministerul Transporturilor şi de 20% de FondulProprietatea, a finanţat lucră­rile de 60 de milioane de euro de laal doilea terminal de la Otopeni atât din surse proprii, cât şi dincredite interne.

Compania, înfiinţată prin fuziunea realizată anul trecut întreAeroporturile Internaţionale Henri Coandă Otopeni şi Aurel VlaicuBăneasa, mizează anul acesta pe afaceri de circa 110 milioane deeuro. Lucrările la noul terminal de la Otopeni au fost realizate defirma Rom­airport, companie deţinută de grupul italianAstaldi.

Ce aduce în plus noul terminal

  • 15 porţi de îmbarcare, faţă de doar 9 la vechiul terminal

  • 12 scări rulante, faţă de 2 la vechiul terminal

  • 3 trotuare mobile, faţă de 1 la vechiul terminal

  • 1.500 de locuri de aşteptare, faţă de 500 la vechiulterminal

  • 104 ghişee check-in, faţă de 52 la vechiul terminal

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO