Business Construct

Asmita, patru blocuri din şapte sunt lăsate în beznă

Asmita, patru blocuri din şapte sunt lăsate în beznă
25.05.2011, 23:12 1298

Ansamblul rezidenţial Asmita Gardens din Bucureşti, proiectul delocuinţe care a implicat cea mai mare investiţie privată, circa 120mil. euro pentru construirea a şapte blocuri cu aproape 800 deapartamente, este în impas de mai bine de două luni după ce echipade vânzări a decis să plece.

Între timp, a fost blocat şi website-ul de prezentare alproiectului, iar un potenţial client găseşte cu greu pe cineva săvorbească în cazul în care doreşte să cumpere un apartament directde la dezvoltatori.

Complexul, situat pe Splaiul Unirii, la intersecţia cu caleaVăcăreşti, este în prezent împărţit în două printr-un gard caredesparte cele trei blocuri din prima fază, locuite în mare măsură,şi restul de patru blocuri, care deşi au fost finalizate nu sunt înprezent operaţionale, fiind lăsate în beznă.

Dezvoltatorii, compania indiană Asmita şi fondul de investiţiiECDC, aflaţi de circa doi ani într-un litigiu cu antreprenorulStrabag, nu au finalizat testarea utilităţilor pentru a definitivarecepţia apartamentelor în care, de altfel, au un număr redus deunităţi vândute.

Printre blocuri, zonele verzi sunt bine întreţinute şi mai multemame, bunici sau bone plimbă copii către locul de joacă din faţablocurilor.

Dezvoltatorii complexului, care au investit zeci de milioane deeuro în acest proiect şi au împrumutat alţi 70 de milioane de eurode la Alpha Bank pentru unul dintre cele mai ambiţioase ansambluride locuinţe din Bucureşti, caută variante de ieşire din impas şireluarea vânzării apartamentelor care aveau preţuri de la 120.000de euro în sus.

"În momentul acesta, faza întâi este 90% vândută şi ocupată,astfel că mai sunt doar 20-30 de apartamente nevândute. În­cercămsă reaşezăm pro­iectul, inclusiv echipa de vânzări, pe care nepropunem să o externalizăm în următoarea perioadă, să avem ocolaborare pe doi ani. Încercăm să restructurăm inclusiv site-ul,să dăm un suflu nou, după ce proiectul a intrat într-un con deumbră. De două luni nu s-au mai vândut apartamente", a declaratMihai Diaconescu, singurul reprezentant de pe piaţa locală alfondului ECDC, listat pe bursa din Londra, care deţine 50% dinproiect.

Apartamentele din complex sunt construite la finisaje pestemedia marilor proiecte din Bucureşti.

Fiecare turn este prevăzut cu două lifturi funcţionale, pereţiide pe casa scării şi-au păs­trat albul la etajele vizitate, deşiprimele blocuri au fost date în folosinţă de mai bine de un an, iaruşile de culoarea mahonului pot fi găsite doar după aprinderealuminii de la între­ru­pătoarele cu led situate lângă fiecare uşă aapartamentelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO