Business Construct

Austriecii de la Strabag contestă oferta chinezilor de la Chinese Road and Bridge Corporation de a construi Podul Peljesac din Croaţia

Austriecii de la Strabag contestă oferta chinezilor de...

Autor: Catalina Apostoiu

26.01.2018, 00:00 580

Compania austriacă din sectorul construcţiilor Strabag a depus o plângere împotriva unei oferte lansate de Chinese Road and Bridge Corporation pentru construirea Podului Peljesac de importanţă strategică din Croaţia, relatează Balkan Insight.

Compania naţională de drumuri croată Croatian Roads a anunţat pe 12 ianuarie că firma chineză, care a depus cea mai ieftină ofertă, de 179 milioane de euro, va construi podul. Strabag, una dintre cele mai mari companii de construcţii din Europa Centrală şi de Sud-Est, cu peste 70.000 de angajaţi, a depus o ofertă de 351 milioane de euro.

Strabag a depus însă o plângere potrivit căreia este „foarte posibil“ ca firma chineză să folosească ceea ce aceasta a numit „preţuri de dumping“ pentru a câştiga licitaţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO