Business Construct

Bucureştenii de la Concelex construiesc noul terminal de pasageri al aeroportului Maramureş pentru 134 mil. lei

Bucureştenii de la Concelex construiesc noul terminal de...

Autor: Laurentiu Cotu

26.05.2023, 16:00 542

Compania de construcţii Concelex din Bucureşti, controlată de antreprenorul Daniel Piţurlea, a câştigat un contract de 134,2 mil. lei (peste 27 mil. euro) cu CJ Maramureş pentru realizarea unui nou terminal de pasageri la Aeroportul Internaţional Maramureş din Baia Mare. Investiţia este susţinută dintr-o finanţare nerambursabilă de 95,9 mil. lei din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), 14,67 mil. lei finanţare nerambursabilă din bugetul naţional şi 2,25 mil. lei cofinanţarea Judeţului Maramureş. Noul terminal va asigura deservirea unui volum de 450 pasageri/oră şi va avea o suprafaţă totală desfăşurată de 12.209 mp.

„Lucrările vor fi realizate de compania Concelex, cu antreprenoriat românesc, care vine cu o expertiză în implementarea acestui tip de proiecte, având în portofoliu obiective de investiţii în derulare, precum extinderea şi modernizarea aeroporturilor Aurel Vlaicu din Timişoara şi Delta Dunării din Tulcea“, a declarat Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, la semnarea contractului pentru execuţia lucrărilor la noul terminal de pasageri al Aeroportului Internaţional Maramureş.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO