Business Construct

Cefin va dezvolta sapte parcuri industriale

Cefin va dezvolta sapte parcuri industriale
27.03.2008, 20:50 140

CEFIN HOLDING, controlat de familia Albarosa, si Valad Property Group, un fond de investitii australian, vor dezvolta o retea de 5-7 parcuri industriale in orasele cu peste 100.000 de locuitori, investitia medie intr-un astfel de proiect urmand sa fie de 70 de milioane de euro.
Parcurile industriale urmeaza a fi dezvoltate in doi ani, investitia totala fiind de aproximativ 500 de milioane de euro. Cefin Holding a semnat recent un joint-venture cu Valad in urma caruia va investi 200 de milioane de euro in parcul industrial A1 Business Park , fostul A1 Industrial Park, situat in vestul Capitalei.
In 2007, diviza de real estate Cefin Real Estate Asset Management a Cefin Holding a vandut parcul industrial A1 cu 70 de milioane de euro catre fondul de investitii Teesland iOG, actuala divizie a grupului Valad.
Parcul va fi dezvoltat in cinci faze, primele doua etape, in suprafata de 120.000 mp, fiind deja finalizate. Intregul proiect va fi construit intr-o perioada de 36 de luni. A treia faza a dezvoltarii va cuprinde 40.000 de metri patrati, urmand ca finalizarea proiectului sa fie gata la sfarsitul anului acesta.
Am trimis propuneri de proiect la circa 60 de primarii din Romania pentru a dezvolta parcuri industriale. Proiectele vor fi situate la marginea oraselor, pe o suprafata medie de circa 20 de hectare, investitia urmand sa fie de circa 70 de milioane de euro", a declarat Stefano Albarosa (foto), CEO al Cefin Holding.
Cefin Real Estate Romania a fost infiintata in 1998, ca divizie de investitii imobiliare a Cefin Romania. Pe langa A1 Business Park, compania activeaza in sectorul rezidential, de birouri si spatii comerciale. Suprafata totala construita si livrata pana in prezent de Cefin in Romania este de
350.000 de metri patrati, cu o valoare de piata de 150 de milioane euro. Portofoliul companiei cuprinde proiecte aflate in diferite stadii de dezvoltare, de un milion de metri patrati, reprezentand investitii de 800 mil. euro, cu finalizare in 2010.
Dezvoltatorul detine terenuri in Romania cu o suprafata totala de 2,5 milioane de metri patrati.
Grupul australian Valad a preluat anul trecut fondul britanic Teesland, acesta din urma schimbandu-si denumirea in urma tranzactiei. Valad gestioneaza fonduri in valoare de peste 20 de miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO