Business Construct

Compania producătoare de ţevi TehnoWorld din Suceava, scoasă la vânzare. Tranzacţia se învârte în jurul a 100 milioane de euro

Compania producătoare de ţevi TehnoWorld din Suceava,...

Autor: Alina-Elena Vasiliu, Cristian Hostiuc

25.02.2024, 13:00 11824

Compania TehnoWorld din Suceava, care produce ţeavă din polietilenă, a fost scoasă la vânzare, de acest proces ocupându-se firma de consultanţă EY, potrivit surselor ZF. Deşi este o fabrică mai puţin cunoscută la nivel naţional, TehnoWorld a realizat venituri semnificative în 2022, care au ajuns la 411 milioane de lei, cu un profit de 41,4 milioane de lei. Compania numără peste 200 de angajaţi.

Interesul pentru achiziţia acestui business este destul de ridicat, printre potenţialii cumpărători regăsindu-se şi irlandezii de la CRH, care deţin în România producătorul de ciment Romcim. Nici reprezentanţii CRH, nici cei ai TehnoWorld nu au răspuns întrebării ZF pentru a confirma discuţiile privind această tranzacţie.

Irlandezii de la CRH au devenit mai activi în achiziţii în ultimii doi ani, cea mai recentă mutare a lor având loc în 2023. Este vorba despre achiziţia companiei Bauelemente, producătoare de prefabricate structurale, de la omul de afaceri Michael Dietrich.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO