Business Construct

Producătorul de ţevi industriale Silcotub din Zalău demarează construcţia unui parc fotovoltaic de aproape 100 milioane lei la Călăraşi

Producătorul de ţevi industriale Silcotub din Zalău...

Autor: Bogdan Alecu

20.02.2024, 00:07 5585

Producătorul de ţevi industriale Silcotub din Zalău, parte a grupului internaţional Tenaris, controlat de familia italiană Roca, a demarat construcţia unui proiect de producţie a energiei din surse regenerabile solare cu o putere nominală de 19,8 MW, respectiv 21,2 MWp, în Călăraşi. Valoarea investiţiei totale este de aproape 97 mil. lei cu TVA, iar valoarea maximă nerambursabilă este de aproape 30 mil. lei fără TVA,  Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, între decembrie 2023 şi decembrie 2024.

„Proiectul va fi conectat în aşa fel încât să maximizeze rata de autoconsum a energiei furnizate de panourile fotovoltaice. Astfel, vom acoperi circa 10% din consumul unităţii de producţie de la Călăraşi“, au spus oficialii Silcotub. Acolo cuptoarele sunt unele care utilizează arcul electric.

Obiectivul general al proiectului este producţia de energie din surse regenerabile solare, prin instalarea de noi capacităţi de producere a energiei din surse regenerabile (capacitate cu o putere nominală de 19,8 MW, respectiv 21,216 MWp).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO