Business Construct

Dezvoltatorii aleargă după chiriaşi în Pipera

Dezvoltatorii aleargă după chiriaşi în Pipera

În clădirea de birouri Cubic Center deţinută de Dinu Patriciu mai sunt disponibile spaţii de circa 15.000 mp dintr-un total de 25.300 mp.

Autor: Cristi Moga

24.11.2011, 00:00 186

Clădirile de birouri din zona Pipera-Tunari au reînceput să atragă chiriaşi, dar doar după ce au dat puternic preţurile jos, iar zecile de mii de metri pătraţi disponibili vor continua să pună presiune pe chirii.

Dinu Patriciu Global Services, compania prin care omul de afaceri Dinu Patriciu îşi administrează portofoliul imobiliar, a închiriat recent companiei OBI România un spaţiu de 1.200 de metri pătraţi în clădirea Cubic Center, precum şi 1.400 de metri pătraţi grupului Agricover.

Prin semnarea noilor contracte, Patriciu a ajuns la peste 10.000 de metri pătraţi ocupaţi în clădirea cu o suprafaţă închiriabilă de birouri de 25.300 de metri pătraţi, respectiv un grad de ocupare de circa 40%. Cu alte cuvinte, mai sunt disponibile spaţii de circa 15.000 de metri pătraţi, iar printre actualii chiriaşi ai clădirii se numără şi firmele din grupul Mercadia, controlat tot de către Dinu Patriciu.

Pe de altă parte, britanicii de la Chayton Capital, proprietarii proiectului Swan Office & Technology Park, cu o suprafaţă închiriabilă de 29.000 de metri pătraţi, au doar 4.000 de metri pătraţi ocupaţi de către eMag-Flanco, un restaurant şi un centru de evenimente, iar spaţii libere importante mai sunt şi în Global City sau Twin Towers Barba Center.

"Sper ca într-un an să ajungem la un grad de ocupare de 65-70% al proiectului, poate chiar mai devreme, iar apoi să îl scoatem la vânzare. Unele companii care se uitau după spaţii au făcut paşi înapoi din cauza crizei şi ne-au anunţat că vom relua discuţiile la începutul anului viitor. Şi la începutul lui 2012 lucrurile se vor mişca destul de greu, dar în zona Pipera să întâmplă lucruri bune, motiv pentru care suntem optimişti", spune David Allen, director al Chayton Capital responsabil pentru administrarea portofoliului imobiliar din Europa Centrală şi de Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO