Business Construct

Fondurile ISPA au dublat afacerile Hidroconstructia

Fondurile ISPA au dublat afacerile Hidroconstructia
24.06.2009, 15:25 41
Hidroconstructia, una dintre cele mai mari companii de constructii de pe piata locala, a inregistrat in primul trimestru al anului o cifra de afaceri de 156 mil. lei (36,6 mil. euro), dublu fata de nivelul de 84 mil. lei realizat in perioada similara a anului trecut, datorita proiectelor derulate cu fonduri ISPA.
In schimb, in primul trimestru numarul de angajati al companiei a scazut cu 10%, pana la 5.000 de angajati fata de aceeasi perioada din 2008.
"Aceasta crestere de 1,8 ori se datoreaza atat angajamentelor asumate prin contractele incheiate, cu prioritate cele finantate din fonduri ale UE, cat si posibilitatilor de desfasurare a activitatii ca urmare a temperaturilor favorabile din prima parte a anului 2009, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent", spune Romeo Bogdanovici, director in cadrul Hidroconstructia.
Compania are in derulare proiecte contractate de peste 1.500 mil. lei (peste 350 mil. euro), majoritatea fiind cu finantare de la UE, din care pentru aproximativ 900 mil. lei (peste 210 mil. euro) este deschisa finantarea in anul 2009.
"Pentru 2009 ne-am propus sa realizam afaceri de peste 900 mil. lei cu o rata a profitului brut de 3,84%. La definirea acestor cifre, precum si a tuturor celorlalti indicatori s-au avut in vedere pe de o parte volumul de lucrari deja contractate, dar si posibilitatea aparitiei unor eventuale disfunctionalitati datorate cu precadere efectelor crizei", afirma Bogdanovici. Compania si-a bugetat astfel pentru anul acesta o scadere de 2% a afacerilor fata de 2008.
Cea mai mare pondere in businessul Hidroconstructia, circa 63%, este detinuta de lucrari de infrastructura, mai ales cele cu fonduri ISPA (alimentari de apa, canalizari, statii de epurare, statii de tratare, depozite pentru deseuri menajere etc.), urmate de lucrari hidrotehnice si hidroenergetice, cu 36%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO