Business Construct

Henkel vrea a treia fabrica

Henkel vrea a treia fabrica
25.10.2007, 14:28 32

Henkel Romania planuieste sa construiasca in 2009 a treia fabrica de adezivi pentru constructii, probabil in zona de nord a tarii, estimand ca in acel moment productia din cele doua unitati detinute in prezent va fi absorbita integral de piata locala.
Compania a inaugurat recent a doua fabrica de adezivi la Campia Turzii, in urma unei investitii de circa 10 mil. euro. "Dupa deschiderea celei de-a doua fabrici, productia de adezivi realizata de Henkel Romania se ridica la 450.000 de tone anual. Estimam ca piata romaneasca va absorbi integral aceste produse si avem in plan constructia unei noi unitati, o investitie asemanatoare celei din Campia Turzii", a declarat Wolfgang Zettl, directorul diviziei adezivi a grupului Henkel pentru Europa de Sud-Est, citat de Mediafax.
Henkel Romania detine un complex de productie in comuna Pantelimon, cu o capacitate de 250.000 de tone pe an, si a inaugurat pe 10 octombrie a doua fabrica, la Campia Turzii, care va produce circa 200.000 de tone de adezivi pe an.
Henkel Romania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 370 mil. lei (105 milioane euro), in crestere cu 34% fata de 2005. Compania are trei divizii, respectiv Detergenti si produse pentru curatat, Produse cosmetice si Adezivi comerciali si profesionali. Segmentul adezivilor reprezinta peste 50% din totalul afacerileor companiei. Potrivit oficialilor Henkel, vanzarile de adezivi vor creste cu 30% in acest an, fata de 2006.
Henkel Romania a fost infiintata in 1994, ca filiala a companiei Henkel Austria, devenita, in 1998, Henkel CEE, care reuneste operatiunile din 30 de state.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO