Business Construct

Holcim estimeaza afaceri de 250 mil. euro

Holcim estimeaza afaceri de 250 mil. euro

Markus Wirth, director general al Holcim Romania

29.03.2007, 19:33 12

Holcim Romania, subsidiara locala a producatorului elvetian de materiale de constructii, estimeaza pentru acest an o crestere de 15% a businessului, in acelasi ritm cu evolutia pietei de ciment. Astfel, compania ar putea inregistra anul acesta o cifra de afaceri de peste 250 mil. euro.
Holcim Romania a consemnat anul trecut o cifra de afaceri de circa 219 mil. euro (774 milioane de lei) in crestere cu 28% fata de nivelul inregistrat in anul precedent, peste ritmul previzionat initial. Anul trecut reprezentantii Holcim au estimat o crestere a afacerilor pana la 190 milioane euro. "Cresterea de anul trecut se datoreaza evolutiei puternice a pietei materialelor de constructii din Romania, precum si investitiilor si produselor lansate de compania noastra. Estimam ca afacerile Holcim Romania sa atinga la sfarsitul anului un nivel de crestere similar cu cel al pietei, adica un plus de 15%", a declarat Markus Wirth, directorul general al Holcim Romania.
Compania a investit anul trecut circa 57 milioane euro in modernizarea fabricii din Campulung, programe de dezvoltare profesionala pentru angajati, lansarea unui nou liant pentru zidarie si tencuieli, denumit Tenco. In plus, compania a construit prima statie de betoane mobile, in Campulung, care este utilizata pentru lucrarile de modernizare a fabricii din Campulung.
In prezent, Holcim detine capacitati instalate de 2,5 milioane de tone, care se vor mari cu circa 500.000 de tone, odata cu finalizarea investitiilor de la Campulung. Nivelul investitiilor angajate de grupul elvetian de la intrarea sa pe piata romaneasca in 1997 a ajuns la finele anului trecut la 404 de milioane de euro pe pietele de ciment, betoane
si agregate. Printre investitiile anuntate pentru acest an se numara continuarea modernizarii fabricii din Campulung, care se va finaliza in 2008 si va necesita investitii totale de 120 milioane euro, precum si construirea in urmatorii trei ani a mai multor statii de betoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO