Business Construct

Investitie austriaca de 170 mil. euro in parcuri logistice

27.09.2007, 21:24 15

Grupul de dezvoltare imobiliara Eyemaxx va construi, in parteneriat cu fondul austriac de investitii Immoeast, patru noi parcuri logistice in Ploiesti, Brasov, Sibiu si Cluj, investitia fiind estimata la aproximativ 170 de milioane de euro. Pentru proiectele din Ploiesti, Brasov si Sibiu cele doua companii au achizitionat deja terenurile necesare, in timp ce in Cluj nu s-a optat deocamdata pentru o locatie anume.
In Cluj, Eyemaxx este in discutii cu mai multi proprietari de terenuri, o decizie urmand sa fie luata in cel mult 2 luni. Eyemaxx, in parteneriat cu fondul austriac de investitii Immoeast, construieste in prezent, un proiect logistic la Timisoara in valoare de 40 mil. euro. Parcul, denumit Log Center, este prima investitie comuna a celor doua companii austriece pe piata romaneasca, acestea vizand dezvoltarea unei retele de 10 astfel de proiecte. Eyemaxx si Immoeast au achizitionat la Ploiesti un teren de 40 de hectare, din care pe 10 hectare se vor construi depozite, iar restul vor avea destinatie industriala. Potrivit conducerii Eyemaxx, investitorii vor putea achizitiona sau inchiria spatiile industriale. Investitia de la Ploiesti se va cifra la circa 50 mil. euro. Cele doua companii vor derula, de asemenea, un proiect mixt la Brasov, unde a fost achizitionat un teren de 22 de hectare, constructia proiectului urmand sa demareze anul viitor, in primavara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO