Business Construct

Piaţă pentru constructori: Republica Moldova

Piaţă pentru constructori: Republica Moldova
29.09.2011, 00:00 457

Compania Sika România, subsidiara locală a producătorului de materiale de construcţii Sika din Elveţia, a intrat pe piaţa din Republica Moldova printr-un parteneriat cu firma Eneia Group şi îşi propune pentru 2012, primul an integral de activitate, realizarea unei cifre de afaceri de 1 mil. euro.

În România Sika a realizat venituri de 8 milioane de euro în prima jumătate a acestui an, în creştere cu 20%.

"Cu toate că Sika intră pe noi pieţe doar prin inaugurarea de subsidiare proprii, afinităţile culturale şi lingvistice dintre ţara noastră şi Republica Moldova au dus la decizia ca această piaţă să fie alocată diviziei din România, printr-un parteneriat cu Eneia Group", a declarat Ileana Nicolae (foto), directorul general al Sika România.

Sika se aşteaptă ca cele mai mari vân­zări să fie realizate pentru produse pre­cum hidroizolaţii, sigilanţi, adezivi, membrane PVC, aditivi şi mortare speciale.

Reprezentanţii Sika apreciază că piaţa materialelor chimice pentru construcţii din Republica Moldova este la nivelul celei româneşti din anii '90.

Pentru început compania se va adresa în primul rând clien­ţilor din zona corporate şi mai puţin consumatorilor individuali.

Firma a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de 15,3 milioane de euro şi un profit net de 0,3 milioane de euro, la o echipă de 51 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO