Business Construct

Retail: Mivan asteapta un randament de 6,5% din Liberty Center

Retail: Mivan asteapta un randament de 6,5% din Liberty Center
31.07.2008, 15:00 23

Centrul comercial Liberty Center, dezvoltat de grupul irlandez Mivan in zona Trafic Greu din Capitala, este evaluat la 130-140 de milioane de euro, dublu fata de valoarea de investitie, respectiv 70 de milioane de euro. Evaluarea este facuta tinand cont de nivelul mediu al chiriilor din cadrul mallului si de randamentele investitionale la care sunt incheiate in prezent tranzactiile cu centre comerciale in Capitala.
Nivelul mediu al chiriilor din Liberty Center este de 29-30 de euro/mp/luna, mallul fiind inchiriat in proportie de 90%, potrivit reprezentantilor Mivan, in timp ce randamentele anuale la achizitia de centre comerciale in Bucuresti sunt in jurul valorii de 6,5%. "Nu suntem la vanzare in momentul de fata, dar ne vom gandi mai mult la acest aspect dupa finalizarea proiectului. Un randament de 6,5% la vanzarea Liberty Center ar fi satisfacator", a declarat John Houghton, property director in cadrul Mivan.
Liberty Center are programata deschiderea in data de 30 octombrie, printre viitorii chiriasi ai mallului numarandu-se retaileri precum Billa, Altex, Hervis, Marks & Spencer, operatorul de cinematografe The Light, lanturile de restaurante McDonald's, KFC, Pizza Hut, Burger King sau Nordsee, iar la cel de-al doilea nivel al centrului comercial va fi amenajat un patinoar acoperit, cu o suprafata de 300 de metri patrati.
La un grad de ocupare 100%, cu o chirie medie de 30 de euro/mp si un randament anual de 6,5%, valoarea Liberty Center s-ar ridica la 138 mil. euro, in timp ce la un randament anual de 7%, pretul mallului ar fi de 128 mil. euro. Mallul este detinut in coproprietate de Mivan si grupul Awdi, traficul estimat pentru ca rezultatele financiare ale mallului sa fie satisfacatoare fiind de aproximativ 25.000 de vizitatori zilnic.
Printre partenerii dezvoltatorilor pentru acest proiect se numara firma de consultanta imobiliara Colliers, responsabila de inchirierea spatiilor comerciale, casele de avocatura D&B David & Baias si CMS Cameron McKenna sau firma de project management Gardiner & Theobald, iar managementul proprietatii va fi realizat de firma Cushman & Wakefield Activ Consulting.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO