Business Construct

Rezultate: Businessul Rehau a scazut la 65% in T1

Rezultate: Businessul Rehau a scazut la 65% in T1
25.03.2009, 13:00 21

 

Rehau Polymer, subsidiara locala a grupului german Rehau, a inregistrat anul trecut in primele 10 luni o crestere de peste 10%, dar in ultimele doua luni ale anului a inregistrat o scadere brusca la 65% a activitatii, pe fondul reducerii investitiilor in sectorul constructiilor. Situatia s-a mentinut si in primele luni ale acestui an an, cand piata constructiilor a fost blocata.
Rehau nu a facut publice inca rezultatele pe anul 2008, insa potrivit unor estimari cifra de afaceri a companiei a depasit 70 mil. euro, fata de nivelul de 65,8 mil. euro realizat in 2007. Compania si-a propus pentru anul acesta mentinerea cifrei de afaceri la nivelul din 2008 si isi va schimba strategia de planificare a bugetului pentru a fi cat mai flexibil in conditiile in care sectorul din constructii se afla in scadere.
"Avem ca baza bugetul pe 2008 si lucram cu planificare dinamica din trei in trei luni, pentru a fi mai flexibili. Deocamdata nu poate fi vorba de o strategie de extindere a businessului, ci de o strategie de depasire a crizei in conditii cat mai bune. Investitiile care au putut fi amanate au fost amanate", afirma Emil Pop (foto), directorul general al Rehau Polymer. El spune ca Rehau dispune de suficiente lichiditati, pentru ca grupul german nu are credite, pentru a-si continua activitatea anul acesta, chiar daca businessul din primele luni ale anului a scazut la 65% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Sectorul rezidential va scadea la circa 50-65% din volumul din 2008, urmand ca sectorul constructiilor sa fie mai mult axat pe proiecte de infrastructura si pe proiecte speciale. De pe urma acestei crize vor avea de suferit cei care s-au dezvoltat exclusiv pe credite si companiile care au un management deficitar", afirma Pop.
Rehau este unul dintre principalii producatori de tubulatura din PVC si polietilena, piata care a ajuns anul trecut la circa 110 mil. euro, in crestere cu circa 10%, alaturi de operatori precum Valrom, Pipelife, Teraplast sau Palplast Sibiu.
"Daca statul va reusi sa colecteze fondurile pe care si-a propus sa le colecteze si daca va reusi sa atraga finantari pentru proiectele prevazute, daca va reusi sa accelereze exproprierile si licitatiile de acordare a proiectelor nu numai ca va salva piata constructiilor, dar vom reusi la sfarsitul crizei sa avem infrastructura corespunzatoare, spitale, scoli, gradinite etc", spune Pop.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO