Business Construct

Stiri: In Pipera, halele industriale devin birouri

Stiri: In Pipera, halele industriale devin birouri
26.04.2007, 18:58 638

Compania Conect Business Park a reconditionat doua proprietati industriale din nordul Capitalei in imobile de birouri, in care chiria perceputa este de 10,5 euro/metrul patrat.
Compania a demolat o parte din halele folosite in trecut pentru productia de conectori, in timp ce doua cladiri au fost reconditionate si transformate in spatii moderne de birouri, astfel ca obiectul initial de activitate al companiei a fost modificat.
Cele doua cladiri au o suprafata cumulata de aproximativ 20.000 de metri patrati, insa compania va incepe in decursul acestui an constructia altor patru imobile de birouri, trei avand o structura formata din parter si opt etaje, iar a patra cladire avand peste 20 de etaje. In momentul finalizarii, parcul de afaceri va cuprinde o suprafata de aproximativ 100.000 de metri patrati de birouri.
Cladirile din Conect Business Park au un grad de ocupare de 100%, pretul mediu de inchiriere fiind de 10,5 euro/metrul patrat.
Cheltuielile privind renovarea celor doua imobile finalizate, in care se regasesc in prezent birouri ale unor firme importante de pe piata, precum compania de telecomunicatii Alcatel sau retailerul de electronice si electrocasnice Domo, s-au ridicat la aproximativ 200 euro/metrul patrat. Renovarea spatiilor a fost realizata in regie proprie, in timp ce pentru inchirierea spatiilor de birouri compania a colaborat cu firmele de brokeraj imobiliar Eurisko si Regatta.
Intregul portofoliu al companiei a fost evaluat in august 2006 la 47 de milioane de euro, potrivit reprezentantului Conect Business Park. Platforma Conect Business Park se desfasoara pe un teren de 41.000 de metri patrati, in imediata vecinatate a unui alt parc de afaceri de mari dimensiuni, Iride Business Park.
De altfel, parcul de afaceri Conect va fi unul dintre cele mai mari de pe piata Capitalei, alaturi de proiectele Sema Parc sau Baneasa Business & Technology Park, care fac parte din proiecte mixte si includ proiecte comerciale si unitati locative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO