Business Construct

Vremea nefavorabila a afectat afacerile Ambient

24.04.2008, 23:11 15

DISTRIBUITORUL de materiale de constructii Ambient Sibiu, controlat de omul de afaceri Ioan Ciolan, a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri de 156 de milioane de lei (42,3 mil. euro), in crestere cu 11,5% fata de aceeasi perioada din 2007, sub estimarile de la inceputul anului. Conditiile meteo mai putin favorabile de la inceputul anului au redus volumul de lucrari din constructii. Ambient mizeaza in acest an pe o cifra de afaceri in urcare cu pana la 40%, la circa 335 mil. euro.
In intervalul ianuarie-martie, Ambient a finantat lucrari la doua din centrele comerciale pe care intentioneaza sa le deschida in acest an, in Ramnicu Valcea si Miercurea-Ciuc. Distribuitorul de materiale de constructii a anuntat anterior ca va aloca circa 130 mil. euro, in intervalul 2008 -2010, pentru deschiderea a 12 centre.
Reteaua Ambient cuprinde 14 centre comerciale, precum si doua depozite logistice, la Sibiu si la Bucuresti.
Compania a majorat in primele trei luni preturile de vanzare la anumite categorii de produse, respectiv armatura si produsele din import, influentate de
cursul valutar si de avansul costurilor regiei electrice - gaz, combustibil. Ambient comercializeaza o gama larga de materiale de constructii si structuri (zidarie, laminate, pal), finisaje (vopsele, adezivi, parchet, usi, ceramica, sanitare), instalatii (electrice, apa, gaz), precum si mobila, decoratiuni, flori, gradinarit si electrocasnice. Firmele de comert din grupul Ambient au fost regrupate, in ianuarie, sub forma unei singure societati, pentru consolidarea afacerii de baza, comertul cu materiale de constructii, finisaje, instalatii, mobila si decoratiuni.
Ambient este controlata de Ioan Ciolan, cu circa 75%, restul actionariatului fiind completat de Gheorghe Calburean - 12%, Dan Olteanu - 5%, Lucian Bezerita - 5% si Zsolt Berecki - 2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO