Business Hi-Tech

99% din smartphone-urile Android, vulnerabile

Autor: Ştefan Vrabie

18.05.2011, 23:38 827

Aproape toate smartphone-urileAndroid sunt vulnerabile la furtul de date cu caracter personalatunci când sunt conectate la o reţea necriptată, scrie cotidianulbritanic The Telegraph, citând experţi în securitate.

Hackerii pot fura din datelesincronizate cu Google Calendar, Google Contacts sau alte aplicaţiiprecum Picasa parolele şi numele de utilizator care oferă accesdeplin la conturile utilizatorului, potrivit cercetătorilor însecuritate de la Universitatea Ulm din Germania. "Acest lucruînseamnă că un hacker poate vizualiza, modifica sau şterge oricecontact, eveniment din calendar sau imagini private. Şi asta nu selimitează doar la elementele în curs de sincronizare, ci poateafecta toate elementele pe care un utilizator le foloseşte", a spusunul dintre cercetători. Oficialii Google au declarat că suntconştienţi de vulnerabilitatea smartphone-urilor şi că aureglementat situaţia printr-un update al sistemului de operareAndroid la versiunea 2.3.4. Cu toate acestea, 99,7% dinsmartphone-urile Android rulează sistemul 2.3.3 sau unul mai vechi.

Cercetătorii au recomandat cautilizatorii de Android să evite conectarea prin intermediulreţelelor Wi-Fi necriptate, până la actualizarea softului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24