Business Hi-Tech

Acer si-a propus 20% din piata laptop-urilor

25.03.2005, 00:00 20


Compania Acer, producator de calculatoare personale (PC), are ca obiectiv pentru 2005 ocuparea locului doi pe piata PC-urilor portabile in Romania, cu o cota de 20%, a declarat Dimitri Elizarov, director de vanzari pentru Europa de Est al companiei.


"Anul trecut, cota noastra de piata a fost de 5,4%, cu vanzari de circa 3.600 de unitati si am ocupat locul sapte pe acest segment", a spus Elizarov, citand date din studii realizate de companii de analiza de pe piata IT&C.


Comparativ cu 2003, vanzarile Acer de PC-uri portabile - notebook au crescut cu 71,4%, ritm cu circa 5% mai ridicat decat cel al segmentului de piata respectiv.


De asemenea, compania are ca obiectiv si clasarea intre primii cinci concurenti pe piata monitoarelor cu cristale lichide pentru calculatoare (LCD) si intre primii 10 pe piata calculatoarelor personale pentru birou - desktop.


"Rata de penetrare a notebook-urilor pe piata locala este de 12%, sub media europeana, care se ridica la 30%, dar Romania are un potential foarte mare si ne asteptam la cresterea acestei rate", a mai spus Elizarov.


El a adaugat ca vanzarile de PC-uri portabile din Romania s-au ridicat, anul trecut, la doua unitati la o mie de locuitori, dar sunt estimate sa se dubleze in 2005.


In acelasi timp, numarul de PC-uri pentru birou vandute in 2004 a atins 17 unitati, depasind nivelurile din Bulgaria, Ucraina si Turcia.


"Piata locala a PC-urilor a inregistrat, in 2004, o crestere de 48,4%, iar segmentul notebook-urilor a avut un ritm de 63,4%, care ne asteptam sa se pastreze si in 2005", a aratat oficialul companiei Acer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO