Business Hi-Tech

Afaceri de 180 mil. euro în 2011, în creştere cu 24%, pentru Asesoft Distribution

Afaceri de 180 mil. euro în 2011, în creştere cu 24%, pentru Asesoft Distribution

Autor: Adrian Seceleanu

15.12.2011, 13:54 793

Asesoft Distribution, cel mai mare jucător local de pe piaţa locală de distribuţie IT&C, estimează o cifră de afaceri de 180 milioane euro în 2011, în creştere cu 24% faţă de anul anterior, peste estimările iniţiale de 165 milioane euro. Compania susţine că are o cotă de 20,5% pe o piaţă electro-IT estimată la 880 milioane euro.

În 2011, compania a colaborat cu peste 150 de clienţi noi, a încheiat parteneriate cu noi furnizori ca Allied Telesys, HP ESSN, Maxell, Sapphire, Schneider Electric, Techus, Verbatim şi Xerox. Asesoft a raportat o creştere de 170% în vânzările pe produsele comercializate sub brandul propriu Serioux.

În paralel cu extinderea gamei de produse, compania a înregistrat o reducere cu 0,8% a costurilor operaţionale şi a investit 1,5 milioane de euro în optimizarea logistică.

Asesoft Distribution a fost astfel cel mai important distribuitor pe piaţa românească de electro-IT pentru branduri ca Dell, HP PSG, Lenovo, LG (IT), Kingston, Microsoft, Samsung (IT), Sony şi WD (Western Digital).

Pentru 2012, Asesoft Distribution mizează pe o creştere a afacerilor cu 11% în România, până la valoarea de 200 milioane euro.

Evoluţia vine în concordanţă cu dinamica pieţei de distribuţie electro-IT, care va avea o creştere estimată anul viitor la 970 milioane euro, susţinută de vânzările de notebookuri şi dispozitive mobile, produse electronice şi electrocasnice.

În ceea ce priveşte încasările din afara României, Asesoft Distribution vizează anul următor afaceri de 4 milioane euro din ţările în care urmează să îşi desfăşoare activitatea până la finalul anului, respectiv Bulgaria, Ungaria şi Moldova.

Totodată, compania estimează că în anul 2013 va obţine venituri de 22 milioane euro pe pieţele externe.

Compania a anunţat, pe de altă parte, că şi-a schimbat numele din Asesoft Distribution în Network One Distribution (NOD). Acţionarul majoritar al companiei este omul de afaceri Iulian Stanciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO