Business Hi-Tech

Afacerile Alcatel incep sa creasca

30.07.2004, 00:00 14

Producatorul de echipament telecom Alcatel a inregistrat pe trimestrul doi al 2004 incasari de 3,07 miliarde de euro, fata de 2,9 miliarde de euro in aceeasi perioada a anului trecut.
Compania franceza a avut un profit net de 23 de milioane de euro, fata de pierderile de 675 de milioane de euro inregistrate pe trimestrul doi al 2003. Conducerea companiei a promis ca in a doua jumatate a acestui an cretserea va fi si mai mare, insa s-a ferit sa faca un pronostic precis. ?Exista inca destule necunoscute si riscuri, de aceea au fost reticenti in a face un pronostic?, a explicat un analist JP Morgan.
Analistii se asteptau ca Alcatel sa anunte pe trimestrul al doilea pierderi nete de 5-6 milioane de euro, asa ca rezultatele obtinute au fost surprinzatoare pentru toata lumea. Valoarea actiunilor producatorului de echipament telecom au crescut ieri si la bursa din Paris si la cea din New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO