Business Hi-Tech

Afacerile Datanet Systems, furnizor de solutii telecom, au crescut spre 30 mil. dolari

16.01.2008, 18:00 222

Compania Datanet Systems, furnizor de solutii si servicii de comunicatii, a inregistrat anul trecut afaceri de aproape 30 mil. dolari, pe fondul cererii din partea clientilor din segmentele financiar-bancar, telecom si a companiilor mici si mijlocii.
"Cifra de afaceri a crescut de cinci ori in ultimii trei ani. Este cea mai mare cifra de afaceri obtinuta de Datanet Systems pana in prezent", a declarat Vasile Velicu, Director General al Datanet Systems.
Compania nu a precizat valoarea exacta a cifrei de afaceri inregistrata anul trecut, insa aplicand ritmul de crestere precizat de firma la cifra de afaceri inregistrata in 2004, de 5,4 mil. dolari, rezulta ca businessul Datanet a fost de aproximativ 27 mil. dolari. (20 mil. euro). In 2006, compania a facut un profit net de 2,6 mil. euro la afaceri de 14,2 mil. euro.
Conform oficialilor companiei, cei mai multi clienti provin din mediul privat. "Veniturile firmei de la clienti din sectorul public se situeaza sub 10% din cifra de afaceri, cresterea acestei ponderi fiind de altfel un obiectiv pentru 2008", a declarat pentru ZF Vasile Velicu.
"Tehnologiile cele mai solicitate anul trecut au fost infrastructura IP (internet ? n. red.) pentru operatori telecom, infrastructura IP si de centre de date optimizata si securizata pentru sectorul bancar, solutii de telefonie IP si Contact Center, solutii de securitate de retea IP. Tendintele observate anul trecut au fost de extindere a acoperirii teritoriale, dezvoltarea retelelor broadband internet, migrarea rapida catre solutii de comunicatii IP, inlocuind telefonia clasica", a adaugat el.
Datanet Systems este detinuta in proportie de 50% de compania austriaca GT Holding, care este si actionarul majoritar al companiei Omnilogic, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de distributie IT&C. GT Holding este prezenta in actionariat prin compania austriaca General Communications GmbH. Celalalt pachet de 50% din actiunile Datanet este detinut in mod egal (pachete de 12,5%) de Vasile Velicu, Gabriel Musat, Dragos Stroescu si Daniela Velicu ? care fac parte din managementul companiei. Compania a fost infiintata in 1998, iar GT Holding a intrat in actionariat in 2004.
Managementul Datanet Systems va fi asigurat pe o perioada de doi ani de Vasile Velicu, in calitate de director general, si Gabriel Musat - in calitate de director executiv, conform unei decizii luate de Adunarea Generala a Actionarilor companiei. Velicu a lucrat anterior pentru companii ca Alcatel si Oracle Romania. Gabriel Musat este unul dintre fondatorii Datanet si a fost administrator al companiei de la infiintare.
Datanet Systems este partener EMC Smarts, Sun Microsystems, RAD si Tandberg. Datanet este unul dintre cei mai importanti parteneri din Romania ai companiei americane Cisco, cel mai mare producator de echipamente de retea din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO