Business Hi-Tech

Afacerile firmei de soft Transart au scazut cu 10% anul trecut

Afacerile firmei de soft Transart au scazut cu 10% anul trecut

Firma clujeana Transart are peste 100 de angajati in Cluj-Napoca, Bucuresti, Timisoara si Iasi

31.03.2010, 23:10 80

Compania Transart din Cluj-Napoca, furnizor de solutii softwarepentru piata de afaceri, a anuntat ca deruleaza un program adresatfirmelor romanesti care doresc sa-si modernizeze infrastructurasoftware utilizata pentru managementul operational alafacerii.
"Conform unor analize facute de compania noastra, 57% dintrefirmele mici si medii, utilizeaza aplicatii invechite care fieproduc sistematic inconsistente in procesarea unor date esentialepentru afacere, fie sunt lipsite de suport din partea furnizorilor.Transart vine cu o propunere financiara prin care se poate recuperao parte din investitia in aplicatia anterioara, sub forma unuidiscount de pana la 25% din valoarea licentelor achizitionate de lanoi", a declarat pentru ZF Transilvania Radu Chis, area salesmanager ERP Transart. Reducerea nu se aplica si pentru serviciileoferite de companie.
Transart a realizat anul trecut o cifra de afaceri de circa 2,9mil. euro, in scadere cu 10% fata de anul precedent, cand afacerilefirmei clujene au ajuns la 3,2 mil. euro. In prezent Transart arepeste 100 de angajati, care activeaza in sediul principal dinCluj-Napoca si in filialele companiei din Bucuresti, Iasi siTimisoara.
Reprezentantii companiei clujene spun ca pana in momentul de fataTransart a depasit nivelul de 5.500 de licente mobile implementatepe piata din Europa Centrala si de Est pentru solutia softwareHermes. Principalele directii de activitate ale companiei suntaplicatiile din zona de planificare a resurselor intreprinderii(Enterprise Resource Planning - ERP) si automatizarea fortei devanzari.
Produsele Transart includ aplicatia Hermes pentru automatizareafortei de vanzare si merchandising, B-ORG, sistemul de tip ERP(Enterprise Resource Planning) pentru firmele medii si mari,Neomanager, sistem integrat pentru managementul IMM-urilor,solutiile pentru logistica Hermes Logistic WMS, aplicatii web. Pepiata externa, Transart colaboreaza cu diverse companii dinUngaria, Bulgaria, Croatia, Serbia, Muntenegru, Slovenia siRepublica Ceha.
Compania Transart a fost infiintata in anul 1997 avand capitalprivat si principal obiect de activitate furnizarea de solutiisoftware pentru piata de afaceri. Din 2005 Transart este MicrosoftGold Certified Partner, iar din anul 2007 compania a devenitpartener ISV (Independent Software Vendor) al Motorola EnterpriseMobility Division in Romania.
Transart face parte din DSM Group, unul dintre cei mai importantiparteneri ai Motorola din Europa, cu o cifra de afaceri de 10 mil.euro in 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO