Business Hi-Tech

Alstom va cumpăra Nomad Digital, furnizor global de soluţii IT&C şi WiFi pentru industria feroviară

Alstom va cumpăra Nomad Digital, furnizor global de...

Autor: Dan Straut

23.12.2016, 13:28 565

Nomad Digital are 230 de angajaţi, sediul social în Newcastle, 13 birouri în toată lumea, în principal în Marea Britanie, Olanda, Germania, Portugalia, Canada, Australia şi Statele Unite. Cifra sa de afaceri depăşeşte 30 de milioane de lire sterline.

Nomad Digital, fondată în 2002 în Marea Britanie, este lider mondial în furnizarea de soluţii de conectivitate pentru flotă şi pasageri, în industria feroviară. Soluţiile Nomad Digital includ WiFi pentru pasageri, sisteme inovatoare de informare a pasagerilor şi portaluri la bord, platforme de divertisment şi media destinate pasagerilor. În plus, Nomad Digital mai oferă soluţii de telementenanţă, inclusiv produse pentru monitorizare online la distanţă a stării, mentenanţă axată pe fiabilitate, asistenţă pentru mecanici şi motopropulsoare. Soluţiile şi echipele Nomad Digital utilizează pe deplin integrarea şi convergenţa atât între sectorul feroviar şi tehnologii de informare şi comunicare (ICT), cât şi între competenţe.

Se preconizează că această piaţă a ICT pentru sectorul feroviar va cunoaşte o creştere de ordinul a două cifre în următorii ani, datorită intensei integrări tehnologiilor digitale în trenuri, solicitată de către operatori şi pasageri. Evoluţia continuă a tehnologiei şi cererea din partea pasagerilor oferă ocazia unor activităţi recurente pentru modernizare, exploatare şi mentenanţă continuă, precum şi pentru noi servicii atrase de conectivitate, un domeniu cheie pentru continuarea digitalizării în sectorul transporturilor.

Potrivit Alstom, Nomad Digital a stabilit deja relaţii solide cu societăţi feroviare, colaborarea cu acestea reprezentând astăzi cea mai semnificativă parte a afacerii sale. Nomad Digital a evoluat rapid din pionier în lider pe segmentul său şi în prezent deserveşte peste 80 de societăţi feroviare importante, în peste 40 de ţări din toată lumea.

„Această achiziţie reflectă strategia noastră de a oferi clienţilor soluţii din ce în ce mai personalizate. Suntem foarte încrezători în ceea ce priveşte succesul acestei noi activităţi, pentru că Nomad Digital oferă operatorilor posibilitatea îmbunătăţirii semnificative a experienţei pasagerilor. Aceste noi competenţe şi tehnologii ne vor permite accelerarea digitalizării ofertelor noastre” declară Pascal Cléré, Vicepreşedinte Senior pentru Mobilitate digitală la Alstom.

Alstom colaborează deja cu Nomad Digital, de exemplu pentru instalaţii WiFi pe trenurile Coradia Continental din Germania şi pe trenurile New Pendolino pentru SBB din Elveţia. Alstom va permite Nomad Digital să utilizeze spaţiile pe care le deţine, menţinându-şi, în acelaşi timp, ritmul de creştere actual şi cultura digitală.

Alstom precizează, în comunicat, că tranzacţia va fi perfectată în prima parte a lunii ianuarie 2017, iar Alstom va începe imediat integrarea Nomad Holdings în propriul grup, asigurându-se că societatea va funcţiona ca o filială deţinută integral, dar îşi va păstra brandul şi identitatea.

Alstom dezvoltă şi comercializează sisteme, echipamente şi servicii pentru sectorul feroviar, oferind cea mai largă gamă de soluţii de pe piaţă, de la trenuri de mare viteză până la metrouri şi tramvaie, servicii personalizate (întreţinere, modernizare), infrastructură şi control al traficului. Alstom este un lider mondial în sisteme feroviare integrate. În anul financiar 2015 2016, a înregistrat vânzări de 6,9 miliarde de euro şi comenzi în valoare de 10,6 miliarde de euro. Cu sediul principal în Franţa, Alstom este prezent în peste 60 de ţări şi are 31.000 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24