Business Hi-Tech

Amanarea unor proiecte a afectat afacerile Novensys

Amanarea unor proiecte a afectat afacerile Novensys

Cezar Golumbeanu spune ca in structura rulajului trimestrul al patrulea a fost intotdeauna cel mai important, insa in 2008 aceasta tendinta nu s-a respectat, rezultatele fiind sub asteptari din cauza unor proiecte amanate

27.01.2009, 18:12 365

Compania locala Novensys, integrator de solutii pentru managementul informatiei, care a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 17 mil. euro, intentioneaza sa demareze un proces de consolidare a businessului anul acesta, ca urmare a efectelor crizei financiare internationale.

Decizia companiei, care nu a facut estimari cu privire la evolutia afacerilor in 2009, lasa de inteles ca nu ar mai lua in calcul cresterile din anii precedenti.
"2009 este pentru Novensys un an al consolidarii. Compania a crescut foarte mult de la an la an in ceea ce priveste cifra de afaceri (de la 9,3 mil. euro in 2006 - n. red.), numarul de angajati, portofoliul de solutii si complexitatea pietelor abordate. La nivel intern, alocam resurse importante pentru un proiect de Business Process Re-engineering, care urmareste reducerea timpului de reactie la cerintele pietei", a precizat Cezar Golumbeanu, 36 de ani, managing partner al Novensys. Compania anunta anul trecut ca intentioneaza sa ajunga la 30 mil. euro la finele lui 2009.
Golumbeanu a precizat ca Novensys a inregistrat o evolutie pozitiva in primele trei trimestre ale anului trecut. "In septembrie atinsesem deja cifra de afaceri din anul precedent (11,8 mil. euro - n. red.). In structura rulajului, trimestrul al patrulea a fost intotdeauna cel mai important, insa in 2008 aceasta tendinta nu s-a respectat, rezultatele fiind sub asteptari din cauza unor proiecte amanate."
Aceste intarzieri au determinat compania sa nu isi atinga obiectivul propus initial pe 2008, respectiv o cifra de afaceri de 18-20 mil. euro. "Chiar daca aveam oportunitati in trimestrul al patrulea, unele contracte se vor inchide cu intarziere, cel mai probabil la inceputul acestui an, in timp ce altele vor ramane in stand-by", explica Golumbeanu.
La finalul anului 2008, Novensys avea 153 de angajati, iar deocamdata nu se pune problema disponibilizarilor. "In ianuarie am finalizat angajarile pentru sapte pozitii libere si recrutam in continuare pentru departamentele de consultanta, dezvoltare software si administrativ", a precizat Golumbeanu, fara a oferi alte detalii. El este de parere ca 2009 va fi un an "pus sub semnul crizei economice". "De aceea, printre prioritatile managerilor din Romania ar trebui sa se regaseasca acele proiecte care consolideaza operatiunile, reduc cheltuielile si imbunatatesc fluxul de lichiditati. Bugetele vor scadea anul acesta, ceea ce va duce la o intensificare a competitiei", a mai spus Golumbeanu.
In ceea ce priveste linia de business PLC (PowerLine Communications), o solutie de acces in banda larga la internet care utilizeaza reteaua elecrica existenta, oficialii Novensys spun ca, in urma proiectelor pilot implementate in 2008, au decis schimbarea tehnologiei, mergand pe o abordare hibrida PLC - ZigBee (un protocol de comunicatie similar care functioneaza pe standardul pe care se bazeaza si tehnologia Bluetooth). Nonvesys are un prim proiect pilot in judetul Iasi.
Linia de business care a inregistrat cea mai mare crestere anul trecut a fost cea de solutii software Siebel CRM (pentru managementul relatiei cu clientii). Novensys mai implementeaza aplicatii ERP (de planificare a resurselor companiilor) si BI (Business Intelligence) de la Oracle si Microsoft, dar comercializeaza si produse hardware, cum ar fi imprimante mobile pentru agentii de vanzari ai companiilor.
 
Pe piata de 13 ani
Novensys a fost infiintata in 1996 sub numele Bar Code Systems, una dintre primele companii specializate pe implementarea sistemelor de coduri de bare. Compania a avut trei fondatori - Cezar Golumbeanu, Andrei Stefan Caunii si Robert Cristea. Golumbeanu, 36 de ani, a initiat si promovat principalele proiecte strategice ale companiei, inclusiv brandul Novensys, care a fost lansat in 2004. El a absolvit Academia de Studii Economice din Bucuresti. Caunii, 32 de ani, si-a inceput activitatea de manager la 20 de ani, atunci cand a pus bazele companiei. Absovent al Politehnicii, el s-a specializat pe dezvoltarea solutiilor de business din cadrul Novensys. Cristea, 34 de ani, si absolvent al Facultatii de drept a Universitatii Bucuresti, a supervizat constructia si modernizarea celor doua sedii Novensys din Capitala (dintr-un total de patru).
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO