Business Hi-Tech

Amazon va lansa o tabletă şi două noi e-readere

 Amazon va lansa o tabletă şi două noi e-readere

Autor: Ştefan Vrabie

17.07.2011, 12:43 122

Amazon.com, cel mai mare magazinonline din lume, planifică să lanseze mult zvonita tabletă înaintede luna octombrie şi două noi modele de Kindle (una cu touchscreenşi una mai ieftină decât actualul Kindle), în încercarea de aintensifica rivalitatea cu iPad-ul de la Apple şi e-readerul de laBarnes And Noble, potrivit persoanelor familiare cu acest lucru,citate de cotidianul american The Wall Street Journal.

Relatări anterioare sugerau că olansare a tabletei Amazon va fi în vară, dar probabil va fi multmai bine pentru companie dacă va petrece mai mult timp pentrudezvoltarea noilor dispozitive pentru a fi cu adevărat diferite decompetiţie, precum tableta iPad de la Apple sau noua carteelectronică cu touchscreen Nook de la Barnes andNoble's.

Sursele care au văzutdispozitivele spun că tableta Amazon care va avea sistem de operareAndroid va dispune de un ecran de aproximativ 9 inchi şi că nu arecameră foto. Desigur, tabletă va fi poziţionată pentru consumatoricare vor avea la dispoziţie piaţa imensă de media de care Amazondispune, care include filme şi show-uri TV, precum şi conţinutulaudio în format MP3 şi magazinul virtual de e-book.

Chiar dacă lipsa unei camere fotpare dezamăgitoare, ar putea fi un semn că Amazon va poziţionatableta pentru a fi un concurent puternic pentru e-readerul desucces Nook Color de la Barnes and Noble care se vinde cu 250 dedolari.

Sursele spun că noul Kindle vacontinua să folosească tehnologia e-ink, şi că dispozitivele suntprogramate să fie lansate în al treilea trimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24
Cele mai citite ştiri