Business Hi-Tech

Amazon: vanzari record de sarbatori

29.12.2004, 00:00 31

Cel mai mare magazin de pe Internet, Amazon.com, a dat publicitatii cateva statistici privind comenzile online de sarbatori, care au depasit cu mult asteptarile analistilor pietei.
Chiar daca nu au terminat de numarat banii incasati, oficialii Amazon au anuntat ca in ziua de varf au fost comandate 2,8 milioane de bunuri din "rafturile" magazinului online, cu alte cuvinte aproximativ 32 de obiecte pe secunda. Magazinul a onorat comenzi din 217 de tari ale lumii, cifra de asemenea record in istoria comertului pe Internet. Angajatii Amazon au reusit ca in 24 de ore sa expedieze spre cumparatori circa 2 milioane de colete.
In perioada 25 noiembrie-25 decembrie 2004 s-a produs si o rastunare de situatie spectaculoasa. Desi Amazon a pornit la drum ca si magazin online de carti, aceasta fiind activitatea de baza a companiei si in prezent, anul acesta comenzile de echipamente electronice au depasit pentru prima oara ca si valoare incasarile realizate din afacerea cu carti.
Oficialii Amazon au mai precizat ca, la finalul lui 2004, cel mai bine vandut produs a fost - culmea - un instrument pentru deschis borcanele capsate, pe langa care s-au vandut haine de iarna jocuri video, CD-uri cu muzica si DVD-uri cu filme. Printre cele mai cautate filme au fost Lord Of The Rings, Seinfeld si Razboiul Stelelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24