Business Hi-Tech

Americanii de la Agilent au afaceri de câteva milioane de dolari în România

Americanii de la Agilent au afaceri de câteva milioane de dolari în România
16.12.2011, 00:00 362

Compania americană Agilent, un producător de instrumente de măsură electronice şi de echipamente de evaluare şi măsură, care s-a separat în 1999 de Hewlett-Packard (HP), are afaceri de câteva milioane de dolari în România, a declarat pentru ZF Benoit Neel (foto), vicepreşedinte şi director pentru operaţiunile din Europa ale firmei.

"Procentul României în vânzările noastre este încă unul foarte mic, dar ar trebui să fie mai mare. Cu cât veţi creşte capacităţile de producţie, cu cât veţi dezvolta mai mult industria, cu atât vom avea o cifră de afaceri mai mare în România. Nivelul actual este de câteva milioane de dolari", a spus el. Cine sunt clienţii din România?

"În primul rând universităţile, centrele de cercetare. Apoi urmează ministerul apărării, companiile producătoare de electronice (de tipul Celestica, Flextronics), companiile de telecomunicaţii. Neel a adăugat că în opinia lui, pentru a atrage mai multe investiţii, România ar trebui să "aibă un sistem de educaţie eficient, care să formeze oameni cu aptitudinile necesare pe piaţă. În al doilea rând, infrastructură, autostrăzi; aceasta este foarte importantă pentru procesul de producţie". Agilent a avut venituri de 6,6 mld. dolari în anul fiscal 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO