Business Hi-Tech

ANRC a alocat inca 410.000 de numere pentru telefonia fixa

05.08.2004, 00:00 16

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a acordat firmei Atlantic Telecom 410.000 de numere pentru servicii de telefonie fixa si a extins portofoliul RDS si Magic Telecom.
Atlantic Telecom va furniza servicii de acces la retele de date si Internet si prin intermediul numerelor verzi, cartelelor virtuale si preplatite. Companai va utiliza indicativele 1.048 pentru selectarea transportatorilor cu ton intermediar si 1.648 pentru selectarea transportatorilor fara ton intermediar.
In acelasi timp, firmele Romania Data Systems si Magic Telecom au primit fiecare, suplimentar fata de resursele de numerotatie acordate anterior, cate 1000 de numere pentru furnizarea serviciilor de voce prin intermediul cartelelor virtuale.
Acestea pot fi achizitionate de pe o adresa web indicata de furnizorul de serviciu, iar plata se face prin mijloace electronice (carduri de credit).
Pana in prezent, 53 de companii au obtinut licente de numerotatie. Resursele de numerotatie se situeaza in jurul cifrei de 40 de milioane de numere de apel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO