Business Hi-Tech

ANRCTI: Analizam precizarea Concurentei

15.08.2008, 19:49 18

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii nu a formulat deocamdata un punct de vedere privind precizarea emisa de Consiliul Concurentei privind conditiile de participare la licitatia pentru o licenta de telefonie mobila, documentul emis de Consiliu fiind in prezent analizat de juristii institutiei.
"ANRCTI a primit solicitarea din partea Consiliului Concurentei privind criteriile de participare la procedura de organizare a licitatiei pentru acordarea unei licente de utilizare a frecventelor radio in vederea furnizarii de retele si servicii de comunicatii electronice mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz. Solicitarea este in momentul de fata analizata de catre ANRCTI, urmand ca in cel mai scurt timp Autoritatea sa prezinte o pozitie cu privire la aceasta solicitare", a declarat pentru ZF Dan Georgescu, presedintele ANRCTI.
Consiliul Concurentei a emis ieri o precizare privind conditiile care trebuie indeplinite de companiile care se pot inscrie in competitia pentru o licenta de telefonie mobila, document care scoate din joc ofertele depuse de Romtelecom, NetPoint (RCS& RDS) si Saudi Oger (proprietarul Zapp).
Potrivit precizarii emise de Consiliul Concurentei, singura oferta valabila ar fi cea depusa de Tactical Network, un fond ceh de investitii care are in spate Posta Romana si producatorul chinez de echipamente de telecomunicatii ZTE.
Pe de alta parte, costul redus al licentei (1 milion de euro) dar si restrictiile de participare impuse celorlalti operatori de telefonie mobila de catre ANRCTI prin caietul de sarcini, au determinat un numar de patru operatori sa atace in contencios administrativ si fiscal actul normativ care reglementeaza acordarea licentei.
Astfel companiile Orange, Vodafone, Telemobil si RCS&RDS au atacat in contencios administrativ si fiscal actul normativ care reglementeaza acordarea licentei in frecventele de 410-415 MHz si 420-425 MHz, solicitand suspendarea executarii HG 61/2008 privind procedura de selectie a li-centei de telecomunicatii. Operatorii sunt reprezentati de societatea de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen. Dosarul a fost inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti la 3 iulie, primul termen fiind programat la 21 august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24