Business Hi-Tech

Apar maşinile cu sistem de operare Android

Apar maşinile cu sistem de operare Android

Autor: Bogdan Alecu

18.07.2011, 15:01 1342

Sistemul de operare al Google, Android, s-ar putea regăsi înviitor nu numai pe smartphoneuri şi tablete, ci şi pe automobilepotrivit siteului autoblog.com.


Furnizorul de componente Harman International, care produceinclusiv sistemele audio premium Harman/Kardon, a lansat un nou nousistem de infotainment care integrează Android Open AccessoryProtocol pentru a permite utilizatorilor să conecteze telefonul sautableta cu Android la maşină şi să permită controlul deviceuluiprin intermediul comenzilor din maşină sau a comenzilor vocale.

Prin adoptarea şi implementarea protocolului Android, sistemeleHarman vor avea acces la muzică, filme şi aplicaţii legate denavigare, alături de primirea şi trimiterea de SMS-uri şie-mailuri. Alte aplicaţii integrate legate de navigaţie sau punctede interes sunt deja disponibile prin intermediul programului de laHarman Aha Radio, care permite utilizatorilor să audă noutăţile depe Facebook sau Twitter, să primească news feeds personalizate, săasculte alerte legate de trafic sau vreme şi să asculte radio peinternet.

Noul protocol suportă sistemele de operare Android 3.1 petablete şi de la Android 2.3.4 pe smartphoneuri.

În prezent Audi utilizează Google Maps pentru sistemul denavigaţie, iar BMW a integrat deja de ceva vreme Google Search însistemul iDrive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24