Business Hi-Tech

Aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile, disponibilă şi pentru clienţii Vodafone

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Ioana Nita

25.11.2013, 20:41 821

Clienţii Vodafone, posesori de carduri MasterCard, îşi pot plăti facturile sau reîncărca cartelele preplătite prin intermediul aplicaţiei mobilPay MasterCard Mobile, o metodă de plată care utilizează direct telefonul mobil şi serviciul de date mobile în bandă largă, fără a fi nevoie de alte dispozitive. Aplicaţia a fost dezvoltată de NETOPIA mobilPay, cel mai mare jucător de pe piaţa microplăţilor cu telefonul mobil, în parteneriat cu Garanti Bank şi MasterCard şi este disponibilă clienţilor celor mai mari trei furnizori de servicii telecom de pe piaţa locală.

„Adăugarea opţiunii de plată a facturii Vodafone în aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile era aşteptată de un număr mare de utilizatori. Plăţile de facturi sunt în topul tranzacţiilor efectuate prin intermediul mobilPay MasterCard Mobile”, a declarat Gabriel Ghiţă, Business Development Manager CEE în cadrul MasterCard Europe. Aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile este compatibilă cu sistemele de operare Google Android şi Apple iOS, în prezent aceasta fiind utilizată de peste 5.000 de persoane pentru tranzacţiile care vizează plăţile recurente din domeniul telecom.

Utilizarea aplicaţiei a fost extinsă însă recent şi în domeniul HoReCa, posesorii de carduri MasterCard putând să plătească cu telefonul mobil pentru orice serviciu sau produs achiziţionat în hoteluri, restaurante, cafenele şi baruri. De asemenea, urmează includerea în proiect şi a altor domenii, precum cel al utilităţilor. „Furnizori locali importanţi din domeniul utilităţilor şi-au manifestat deschiderea faţă de această nouă metodă de plată şi apreciez că, în următoarea perioadă, utilizatorii o să-şi poată plăti facturile la curent, apă sau gaze direct de pe telefonul mobil”, a declarat Antonio Eram, CEO şi fondator NETOPIA mobilPay.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO