Business Hi-Tech

.apple? .coke? .google? .nike? Se dă liber la noi domenii internet

.apple? .coke? .google? .nike?  Se dă liber la noi domenii internet

Autor: Gabriela Dita - Mediafax

20.06.2011, 16:14 1576

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) adecis crearea de noi domenii online, în prezent existând numai 22,aceasta fiind cea mai mare schimbare din lumea web din ultimii ani,informează BBC News Online.

Adresele de internet se vor putea termina cu orice cuvânt, înorice limbă, nu numai cu sufixe de tipul ".net", ".com" sau".org".

ICANN va începe să primească cereri de aprobare de anul viitor,mai precis din 12 ianuarie, estimându-se că oraşele şi corporaţiilevor fi printre primele care vor cere un domeniu cu numele lor.

"ICANN a deschis sistemul de adrese de internet posibilităţilorinfinite ale imaginaţiei umane. Nimeni nu poate să prezică unde nevor duce aceste decizii istorice", a declarat Rod Beckstrom,preşedinte şi CEO al ICANN.

Vor fi create sute de noi adrese care se vor termina cu sufixeprecum ".google", ".coke" sau ".BBC".
În prezent, există 22 de nume de domenii generice de top, precum şicirca 250 de domenii asociate unor ţări, precum ".ro", ".it",".fr".

Implementarea noilor sufixe de domenii va costa 185.000 dedolari, iar companiile trebuie să demonstreze că cererea lor deînregistrare a unui anumit domeniu este legitimă.

Analiştii consideră că marile companii vor fi dispuse săplătească acest preţ pentru a-şi potenţa prezenţa pe internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO