Business Hi-Tech

Apple investeşte un miliard de dolari într-o fabrică de LCD-uri Sharp

Apple investeşte un miliard de dolari într-o fabrică de LCD-uri Sharp

Foto AFP

Autor: Ştefan Vrabie

18.08.2011, 00:04 1421

Apple, cea mai mare companie de tehnologie din lume, intenţionează să investească într-o fabrică Sharp aproape un miliard de dolari pentru a-şi asigura aprovizionarea cu ecrane LCD pentru iPhone-uri şi iPad-uri, potrivit mai multor surse apropiate situaţiei, citate de agenţia de presă Reuters.

Mutarea propusă după ce compania americană a realizat o altă investiţie într-o fabrică Toshiba vine într-un moment în care Apple se luptă în instanţă cu furnizorul său cheie Samsung cu privire la mai multe încălcări de brevete, generând astfel speculaţii că Apple are în plan o diversificare a furnizorilor.

Producătorii japonezi de cipuri cum ar fi Elpida Memory şi Toshiba vor fi principalele companii care vor onora comenzile mari de la Apple dacă relaţiile companiei americane cu Samsung se vor deteriora şi mai mult, spun sursele.

"În cazul în care situaţia escaladează într-o stare de război, acest lucru ar putea însemna o schimbare uriaşă în comenzile venite de la Apple", a declarat una dintre surse. Sharp a încheiat deja un contract cu Apple pentru a furniza ecrane eficiente din punct de vedere energetic pentru a şasea generaţie de iPhone care va fi lansată în cursul anului 2012, au mai spus sursele.

"O investiţie ar putea conduce la mai multe legături între Apple şi furnizori precum Sharp şi Toshiba", a declarat Shuzo Takada, director la divizia de revitalizare industrială a ministerului de comerţ din Japonia. Ştefan Vrabie

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO