Business Hi-Tech

Apple pregateste un rival pentru Longhorn

30.06.2004, 00:00 11

Compania americana Apple Computer a prezentat saptamana aceasta viitoarea versiune a sistemului sau de operare, Tiger, despre care oficialii companiei spun ca va include un instrument de cautare care il face superior platformei Longhorn, sistemul pregatit de rivalii de la Microsoft.
Tehnologia dezvoltata de Apple a fost botezata Spotlight si este menita sa faca din cautarea de fisiere pe hard-disk o experienta foarte simpla. Utilizatorii vor putea introduce textul intr-o casuta de cautare amplasata la indemana, in coltul din dreapta sus al desktop-ului.
"Ceea ce ei (n.r. Apple) au facut in privinta cautarii este si un element cheie al viitorului Longhorn de la Microsoft", a declarat un analist al companiei Creative Strategies. El a adaugat ca sistemul de operare produs de Apple va aparea pe piata cu cel putin un an inainte de Longhorn, care a fost anuntat pentru 2006.
Tiger va fi disponibil in prima jumatate a anului 2005, a spus directorul executiv al Apple, Steve Jobs, si va costa 129 $. Ultima modificare de versiune a sistemelor de operare Apple a fost facuta in octombrie 2003, sub numele de cod "Panther".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO