Business Hi-Tech

Arbitrul telecom propune introducerea unei perioade de probă la abonamentele de comunicaţii mobile

Arbitrul telecom propune introducerea unei perioade de...
05.08.2016, 00:00 245

Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) ia în calcul introducerea unei perioade de probă în contractele de servicii mobile cu executare succesivă care exclud furnizarea de echipamente, pentru a le facilita utilizatorilor schimbarea furnizorului şi pentru a stimula cererea de servicii, potrivit Strategiei Autorităţii pe 2016-2020. 

De asemenea, Autoritatea intenţionează să realizeze hărţi interactive de acoperire teritorială a reţelelor de comunicaţii care vor permite afişarea unor detalii relevante pentru utilizatori, precum viteze de transfer de date, tehnologii disponibile, precum şi nivelul calitativ al acoperirii. În plus, Autoritatea va analiza dacă includerea serviciilor de acces în bandă largă în serviciul universal poate susţine obiectivele Agendei Digitale pentru România, astfel încât să determine extinderea reţelelor de bandă largă la puncte fixe în zone defavorizate şi, astfel, maximizarea acoperirii la nivel de populaţie până în anul 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24