Business Hi-Tech

Arnold promite renasterea Silicon Valley

17.11.2003, 00:00 13

Noul guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger, a promis ca va ajuta Solicon Valley sa isi recapete gloria pierduta, spunand ca intentioneaza sa acorde anumite facilitati fiscale investitorilor din domeniul tehnologiei.
Schwazenegger a promis ca va ajuta la relansarea regiunii, reducand taxele ce trebuie platite de companiile din Valley, in cadrul unui discurs rostit in fata a peste 1.100 de lideri din domeniul IT invitati de la Camera de Comert din San Jose. "Cel mai important lucru este sa relansam dezvoltarea economica", a spus Arnold, fara sa dea detalieze masurile ce urmeaza sa fie luate in acest sens. El nu a uitat insa sa le reaminteasca celor din Silicon Valley ca au votat puternic impotriva lui la alegeri.
Zona high-tech a Californiei devenise centrul IT al lumii in anii '90 si un simbol al dominatiei americane in acest domeniu, insa crahul dot-com s-a incheiat cu falimentul a aproape doua treimi din firmele de desfasurau diverse activitati in zona.  In acest moment, rata somajului in Silicon Valley este de 7,5%, peste media nationala a SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO