Business Hi-Tech

Asus ar putea cumpăra Acer, devenind numărul unu pe piaţa de PC-uri

Autor: Adrian Seceleanu

02.09.2012, 18:37 278

După ce lansarea tabletei Apple iPad a afectat puternic vânzările de computere ale Acer, compania taiwaneză ar putea fi preluată de rivalul Asus, care ar putea ajunge astfel numărul unu mondial pe piaţa de PC-uri, scrie Bloomberg.

În anul 2009 Acer era numărul doi pe piaţa pe piaţa mondială de PC-uri, pe fondul cererii mari pentru computerele sale ieftine - în bună parte netbook-uri, respectiv nişte computere portabile cu ecrane mici şi procesoare mai slabe dar cu un preţ imbatabil, în jurul a 200-250 de euro. Dar după ce Steve Jobs a lansat în ianuarie iPad vânzările de tablete au explodat lovind în vânzările de computere ieftine, iar astfel Acer a înregistrat în 2011 prima sa pierdere anuală şi a căzut pe locul trei pe piaţa de PC-uri, adaugă Bloomberg.

Cumpărând Acer, Asus ar câştiga accesul la noi branduri (Gateway, Packard Bell) şi la o reţea de vânzări ce i-ar permite să evite competiţia dură cu iPad, conform unei analize realizate de Sanford C. Bernstein & Co.
"Cele două companii se completează", a declarat Jenny Lai, analist al HSBC Holdings.

Purtătorul de cuvânt al Acer, Henry Wang, a refuzat să comenteze o posibilă tranzacţie în timp ce directorul financiar al Asus a spus că firma nu are în plan o asemenea achiziţie. "Nu avem asemenea planuri, a spus Wang. "Preferăm creşterile organice pentru că achiziţiile au multe provocări".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO