Business Hi-Tech

Atacul hackerilor împotriva site-urilor "anti-WikiLeaks" a afectat şi plăţile online din România

Atacul hackerilor împotriva site-urilor "anti-WikiLeaks" a afectat şi plăţile online din România
09.12.2010, 17:19 40

Un grup de hackeri care susţin organizaţia WikiLeaks cât şi pefondatorul acesteia, Julian Assange, a blocat miercuri site-ulMastercard, făcând indisponibile serviciile online ale companiei înmai multe ţări, printre care şi România, a anunţat miercuricompania Netopia Sistem.

"Indisponibilitatea serviciilor Matercard din cursul zilei deieri a avut impact asupra plăţilor online cu cardul din România. Cutoate acestea, situaţia a fost remediată iar tranzacţiile online cucarduri Mastercard au fost reluate în cursul serii de ieri ", aprecizat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem, companie care deţinemobilPay.ro, platformă din Romania care oferă plăţi online princard bancar şi plăţi prin SMS.

Un grup de activişti cibernetici au anunţat miercuri că vorlansa mai multe atacur informatice împotriva companiilor"anti-WikiLeaks". Până ieri fuseseră afectate site-urileMasterCard, PayPal, Postfinance precum şi adresa de mail aavocatului care repreziuntă acuzarea în procesul de viol intentatfondatorului WikiLeaks.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO