Business Hi-Tech

Axel Dauchez, CEO al Deezer: Într-o zi, nu ştiu când, trei milioane de români vor plăti pentru muzica online

Foto: LeWeb '13

Foto: LeWeb '13

Autor: Adrian Seceleanu

22.09.2013, 21:22 1368

Numărul de români care vor plăti între 5 şi 7 euro pe lună pentru a accesa un serviciu de muzică online va ajunge „într-o zi” la trei milioane, respectiv 15% din populaţie, a declarat într-un interviu pentru ZF Axel Dauchez (foto), CEO al companiei franceze Deezer, care oferă acces online la o bibliotecă de peste 25 de milioane de piese muzicale.

„Pot să spun că într-o bună zi - şi nu mă întrebaţi dacă acest lucru înseamnă peste trei sau peste zece ani - pentru că nu ştiu acest lucru - rata de penetrare pentru serviciile de acces la muzica online cu abonament va fi de 15% din populaţia totală, ceea ce înseamnă aproximativ trei milioane de persoane în România”, a spus Dauchez.

„Sper că voi fi în viaţă când se va întâmpla acest lucru”, a glumit el. Dauchez nu a oferit detalii despre numărul actual de clienţi ai Deezer din România, însă este de aşteptat ca acesta să fie în linie cu cel al altor servicii de conţinut online cu plată, respectiv de câteva zeci de mii. În România, Deezer este disponibil atât direct, cât şi prin intermediul unui parteneriat cu Orange - liderul pieţei locale de telefonie mobilă.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24