Business Hi-Tech

BenQ Romania si-a propus vanzari peste ritmul pietei

02.11.2005, 18:33 25

Vanzarile in Romania ale producatorului taiwanez de echipamente electronice BenQ au crescut in primele trei trimestre cu aproape 180% fata de perioada similara a anului trecut, a declarat Ziarului Financiar Costel Grozav, numit recent sef al reprezentantei. Grozav vine la conducerea reprezentantei BenQ dupa mai bine de un an petrecut in cadrul echipei.

Anterior a ocupat pozitia de director de dezvoltare in cadrul A&D Pharma, iar mai inainte business developer in companii ca Germanos sau Neoset.

Portofoliul BenQ pentru Romania include in acest moment monitoare TFT, camere foto digitale, proiectoare, unitati optice, periferice si medii de stocare.

"Ponderea cea mai importanta o ocupa monitoarele; in primul trimestru al acestui an BenQ a ocupat prima pozitie ca nivel al vanzarilor, conform studiului BNA (Bryan Norris Associates, companie care face studii legate de piata de monitoare din Romania) cu o cota de piata de aproape 25%", spune Costel Grozav.

De altfel, BenQ este unul dintre primii trei producatori mondiali de monitoare LCD. Motorul cresterii afacerilor din Romania, pe langa monitoare, l-au reprezentat si camerele foto digitale.

"Vanzarile BenQ au crescut de mai mult de trei ori, ceea ce ne situeaza dupa estimarile noastre in topul producatorilor pentru Romania", a completat seful BenQ Romania.

Pentru 2006 BenQ si-a propus cresteri superioare ritmulului de crestere al pietei si diversificarea gamei de produse pentru divertismentul digital.

Reprezentanta din Romania a BenQ ( grup cu venituri de 10,8 miliarde dolari in 2004) si-a inceput activitatea in urma cu doi ani, iar partenerii actuali sunt Darer, Proca Romania, RHS Company, Tornado si StarPrint (pentru zona mediilor de stocare).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO