Business Hi-Tech

Best intra pe piata de soft pentru afaceri

24.11.2004, 00:00 12

Grupul IT Best a infiintat o divizie specializata in aplicatii soft pentru afaceri si care va aduce pe piata romaneasca solutii specializate produse de companii precum BMC Software, Cognos sau Captaris.
Divizia de sotf, Best IT Solutions (BITS), si-a propus sa incheie anul 2004 cu o cifra de afaceri de 500.000 de euro, chiar daca abia si-a inceput activitatea. Anuntul a fost facut in cadrul Romanian Computer Show (ROCS 2004), eveniment organizat de IDG Romania si ajuns la a zecea editie.
BITS se va concentra pe solutii de Business Intelligence si aplicatii pentru managementul sistemelor IT. Compania ofera clientilor sai servicii complete, de la consultanta, implementare, suport tehnic si training.
Produsele Cognos "transofrma fluxul imens de date in informatii utile", a precizat Zoran Puskovic, regional manager pentru Europa de Est al companiei canadiene. Cognos, cu o cifra de afaceri de aproape 800 de milioane de euro, este prezenta in 135 de tari.
BMC Software, producator de solutii pentru managementul sistemelor IT, vrea sa aduca pe piata un nou concept: business service management. Conform analistilor pietei, aceste aplicatii vor castiga teren in 2005 in randul companiilor din Forbes 500.
Best va distribui de asemenea aplicatii Captaris, destinate optimizarilor sistemelor de transmitere a documentelor (fax/copiere). Produsele se integreaza in aplicatiile deja prezente pe computerele utilizatorilor si permit transmiterea de fax direct din aplicatia dorita (Word, Xcel sau aplicatii ERP, CRM).
Grupul Best a pornit la drum in 1997, cu un singur magazin, situat pe Lipscani. Compania are acum 11 magazine, s-a specializat in distributia de jocuri si produse de securitate IT si are magazine si pe Internet. Cifra de afaceri a Best pe 2003 a fost de peste 6 milioane de euro. dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO