Business Hi-Tech

BitDefender vinde sute de licente prin SMS

10.12.2008, 18:10 33

Serviciul de licentiere prin SMS lansat in septembrie de catre producatorul local de solutii de securitate informatica BitDefender a atras peste 100 de utilizatori in prima luna de functionare, numarul acestora dublandu-se luna urmatoare.

"Putem spune ca serviciul a avut succesul preconizat de noi. In viitor ne asteptam la cresteri spectaculoase; spre exemplu, luna decembrie va avea o crestere de peste 50% fata de noiembrie, la fel cum octombrie a insemnat 100% crestere fata de septembrie", a declarat Razvan Valceanu, country manager al BitDefender.
"Aceste cresteri sunt normale acum, avand in vedere ca vanzarile au inceput de la zero, iar numarul de licente vandute prin SMS inca nu este semnificativ in numarul total", a adaugat el.
Serviciul lansat in septembrie de BitDefender in parteneriat cu Renabiliweb permite utilizatori sa achizitioneze sau sa isi prelungeasca licentele aplicatiilor BitDefender prin transmiterea unui mesaj text (SMS) catre un numar scurt din retelele Orange si Vodafone, cei mai mari operatori de telefonie mobila de pe piata locala.
Utilizatorii trebuie sa trimita un SMS continand cuvantul "BitDefender" la un numar de telefon dedicat fiecarui produs din gama BitDefender.
Preturile de achizitie ale unei licente pornesc de la 5 euro (fara TVA), iar perioada de valabilitate este de doua luni.
Dupa efectuarea platii, utilizatorii primesc prin SMS codul de inregistrare si au posibilitatea de a descarca de pe site-ul companiei fiecare produs BitDefender pe sisteme de operare pe 32 de biti sau 64 de biti.
In cazul in care utilizatorul este abonat la un operator de telefonie mobila, suma respectiva va aparea pe factura lunara.
Pentru BitDefender Antivirus (numar scurt 7405) si BitDefender Internet Security (7433) utilizatorii platesc 5, respectiv 7 euro, in timp ce pretul pachetului complet BitDefender Total Security (7455) este de 10 euro. Tarifele nu includ TVA.
Pe de alta parte, BitDefender a anuntat incheierea unui parteneriat cu hipermarketul Carrefour, care va distribui solutiile consumer BitDefender in cele 18 magazine pe care le detine la nivel national.
"Acest parteneriat a fost posibil prin colaborarea cu RHS Company, unul dintre principalii distribuitori ai BitDefender pe piata autohtona. Pana la sfarsitul anului viitor estimam ca prezenta pe rafturile Carrefour va genera o crestere de minimum 10% a numarului total de licente comercializate in retail", au declarat oficialii BitDefender.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO