Business Hi-Tech

BRD FIRST Tech Challenge Romania, competiţie de robotică pentru licee, a ajuns în etapa finală, la care s-au calificat 80 de echipe din 72 licee. Câştigătorul participă la Campionatul Mondial din Houston, SUA

BRD FIRST Tech Challenge Romania, competiţie de...

Autor: Roxana Rosu

01.03.2023, 15:55 222

BRD FIRST Tech Challenge Romania,  cea mai mare competiţie de robotică dedicată liceelor, a ajuns în etapa finală, 80 de echipe din 72 licee urmând să concureze în acest week-end pentru titlul de Campion al României la robotică.

Competiţia este organizată de Asociatia Naţie prin Educaţie în parteneriat cu BRD Groupe Société Générale. Etapa naţională va avea loc la Sala Polivalentă din Bucureşti, în perioada 3-5 martie. Cele 80 de echipe calificate  vor concura pentru unu dintre cele 3 locuri la Campionatul Mondial din Houston, SUA, care se va desfăşura între 19-22 aprilie, România fiind campioană en-titre.

Ediţia de anul acesta a BRD FIRST Tech Challenge Romania se desfăşoară sub umbrela Energize, liceenii fiind încurajaţi să inoveze şi să devină promotorii unor energii ale viitorului, sigure, accesibile şi sustenabile .

„Cea mai mare investiţie trebuie să fie în cei care reprezintă viitorul. BRD Groupe Société Générale este de câţiva ani iniţiatorul unor proiecte, evenimente şi platforme care dau ocazia noilor generaţii să-şi găsească resursele pentru o dezvoltare sănătoasă, în ton cu cerinţele viitorului. Educaţia STEM, alături de alte iniţiative care pun în prim plan tehnologia, precum susţinerea unor actori-cheie din zona de inovaţie prin crearea unor hub-uri, centre de cercetare şi dezvoltare, incubatoare şi acceleratoare de business sau prin dezvoltarea unor platforme de jurnalism axate pe storytelling reprezintă paşi concreţi ai BRD către consolidarea unei societăţi funcţionale din punct de vedere digital, creativ şi sustenabil”, a spus Flavia Popa, Secretarul General al BRD Groupe Société Générale.

În cadrul programului, BRD oferă sprijin pentru organizarea competişiilor Regionale şi Nationala, achiziţia de kituri de start, dar mai ales încurajează formarea de noi echipe prin oferirea de granturi pentru acestea.

Anul acesta sunt înscrise în BRD FIRST Tech Challenge Romania şi 16 colegii tehnice şi licee tehnologice. ” Încă de la prima ediţie a FIRST Tech Challenge în România, BRD şi-a dorit să fie un facilitator al educaţiei STEM la care să aibă acces tinerii din orice medii. Şi rezultatele au fost uimitoare: peste 13.000 de elevi au participat la ediţiile BRD FTC şi mai mult de 2.000 de profesori si mentori au fost instruiţi în educaţia STEM. Ne luăm inspiraţia din energia tinerilor şi avem încredere că ei vor putea crea o lume mai bună şurub cu şurub, idee cu idee”.

În sezonul 2022-2023 al BRD FIRST Tech Challenge Romania s-au înscris 173 de echipe, din 76 de oraşe, care reprezintă peste 20% din liceele şi colegiile cu profiluri reale de tehnologie şi matematica-informatică, din aproape toate judeţele din ţară.

În 2022, echipa Delta Force de la Colegiul National de Informatică din Arad a devenit prima echipă din afara SUA care a câştigat titlul de campioană mondială la robotică FIRST Tech Challenge.

„Elevii din echipele de robotică au muncit luni de zile la roboţii lor, au trecut prin etape regionale pentru a ajunge aici. Iar miza este mare – dintre cele 80 de echipe participante, doar 3 vor reprezenta România la Campionatul Mondial din Houston Texas. Să nu uităm că România este actuala campioană en titre – anul trecut, echipa Delta din Arad a reuşit remarcabila performanţă de a ajunge Campioană Mondială la Robotică”, a spus Dana Războiu, fondator Naţie Prin Educaţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO