Business Hi-Tech

Camere digitale: vanzari de 18 mld. euro anul acesta

20.12.2004, 00:00 19

Vanzarile de camere digitale vor atinge anul acesta 18 miliarde de euro la nivel mondial, urmand ca piata sa creasca cu o treime in urmatorii cinci ani, arata un studiu al companiei de cercetare InfoTrends/CAP Ventures, citat de presa internationala.
In 2009, in intreaga lume se vor vinde camere digitale in valoare de 23,3 miliarde de euro. Pentru anul 2004, regiunile cu cea mai mare apetenta pentru acest tip de produse au fost Europa, Statele Unite si Japonia, conform aceluiasi studiu.
Specialistii InfoTrends/CAP Ventures au tras concluzia ca principalul punct de atractie identificat de consumatori in alegerea unei anumite camere digitale il reprezinta rezolutia senzorului. Cu alte cuvinte, rezolutia in megapixeli cu care aparatul poate inregistra imagini sau clipuri video.
"Desi rezolutia nu este neaparat direct proportionala cu calitatea imaginii, ramane totusi un indicator usor de comparat pentru consumatori", a spus un reprezentant al companiei care a realizat studiul.
Conform InfoTrends/CAP Ventures, liderii pietei mondiale in 2004, din punct de vedere al vanzarilor, sunt companiile Canon, Sony, Olympus, Eastman Kodak si Fuji Photo Film.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO